Tekstittäjätoimittaja


Tekstittäjätoimittaja, Yle Kääntäminen ja versiointi

Haemme Ylen Kääntäminen ja versiointi -osaston ohjelmatekstitystiimiin tekstittäjätoimittajaa tekemään suomenkielisiä ruututekstityksiä huonokuuloisia katsojia varten.

Tarjoamme sinulle vakituisen työpaikan Ylessä, joka on Suomen suurin mediatalo, uudistuva ja dynaaminen luovan työn yhteisö. Työnantajana Yle tukee henkilöstönsä kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ammatillista kehitystä.

Tekstittäjätoimittajan työssä tulet tekstittämään suomeksi Ylen suomenkielistä tv-ohjelmistoa ajankohtaisohjelmista draamaan ja osallistumaan tarpeen mukaan myös iltaisin ja viikonloppuisin tehtäviin suorien lähetysten tekstityksiin.

Työpaikkasi sijaitsee Helsingin Pasilassa 11 tekstittäjätoimittajan, kolmen tekstityskoordinaattorin sekä tiimiesimiehen kattavassa tiimissä.

Hae osaksi tätä iloista joukkoa, jos sinulla on erinomainen suomen kielen taito, ymmärrystä kielen rakenteista ja kiinnostusta suomen kieleen ja sen vivahteisiin. Ruotsin kielen taito luetaan eduksi, sillä tiimissä tehdään tekstityksiä myös toisella kotimaisella. Sinulta edellytetään lisäksi hyvää yleissivistystä, ja tulet viihtymään tekstittäjätoimittajan työssä, kun olet kiinnostunut laajasti yhteiskunnallisista asioista ja kotimaisesta kulttuurista.

Ajankohtaisohjelmien tekstittäjänä ja suoriin lähetyksiin osallistuvana olet nopea ja hyvä kirjoittaja, paineensietokykysi on erinomainen ja tulet hyvin toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. On myös eduksi, että olet kiinnostunut koneavusteisen tekstityksen näkymistä, sillä etenkin suoratekstitystä kehitetään lähivuosina, jotta Yle pystyy vastaamaan ohjelmatekstityksiä määrittäviin lakivelvoitteisiin.

Tekstittäjätoimittajan erilaisten työtehtävien yhdistely vaatii sinulta joustavuutta, taitoa organisoida omaa työtäsi ja aikatauluissa pysymistä. Olisi myös hienoa, jos tunnet ruututekstitystyössä käytettäviä järjestelmiä (mm. Wincaps Q4, Plasma, TextYle2, iNews, Metro).

Lisätietoja tehtävästä antavat:

Christoffer Forssell, päällikkö, Kääntäminen ja versiointi: christoffer.forssell@yle.fi / 040 830 70 48
Minna Pöntys, esimies, Ohjelmatekstitys: minna.pontys@yle.fi / 050 554 57 67

Hakuaika alkaa: 14.01.2019 08:00Hakuaika päättyy:31.01.2019 23:59