Tule töihin uuden journalismin Mediadeskiin Yleen

_DSC9082_236.jpg

Yle perustaa Tampereen Mediapolikseen uudenlaiseen journalistiseen kerrontaan erikoistuvan Mediadeskin.

Mediadeski työskentelee Ylen aluetoimitusten kanssa ja synnyttää erikoisosaamista vaativia juttukokonaisuuksia. Mediadeskissä pääset kehittämään uudentyyppistä kerrontaa kaikissa Ylen kanavissa sekä uudistamaan Ylen journalistista työtä oman erityisosaamisesi kautta.

Pähkinänkuoressa Yle Suomen Mediadeski kokoaa Ylen alueiden erikoisosaamisen yhteen ja valjastaa sen vaikuttavan, paikallisen ja merkityksellisen journalismin tuottajaksi. Teemme journalismia lähellä, isosti.

Oli roolisi Mediadeskissä mikä tahansa alla mainituista, toivomme sinun arvostavan vaihtelevaa tiimityötä ja odotamme sinulta visiota siitä, mihin suuntaan Ylen alueiden journalismia tulisi viedä. Osaat myös kertoa tämän ulospäin ja ennen kaikkea sinun kanssasi saamme asioita aikaan!

Katso Ylen uutistoiminnan arvot: https://www.dropbox.com/sh/ormf2cj2pkxbdcp/AACnaJU...

Mediadeskin työ tehdään pääosin Tampereen Mediapoliksessa, mutta ymmärrämme etätyön päälle.

Näitä osaajia etsimme nyt mukaan uudistamaan suomalaista journalismia:

Koodaaja

Ohjelmoit yhdessä deskin työryhmien kanssa näyttäviä ja syventäviä verkkototeutuksia Yle Uutisiin, eli osallistut sisältöjen tuotantoon osana journalismin ammattilaisten tiimiä.

Etsimme senior-tason ihmistä, jonka vahvuutena on frontti, mutta kaikki Ylen kehittäjät ovat full stack -kykyisiä. Avainsanoja ovat mm. Javascript, React ja AWS.

Olet aktiivinen ratkaisija ja tulet toimeen ihmisten kanssa. Arvostat tiimityöskentelyä.

Käsissäsi on Mediadeskin koodi ja sen suuntaviivat. Yle Uutisten verkkototeutukset ovat monin kerroin palkittuja, joten rima on korkealla.

Graafikko

Hallitset deskin tuottamien sisältöjen visuaalista ilmettä, eli osallistut sisältöjen tuotantoon ja visualisointiin osana journalismin ammattilaisten tiimiä.

Suunnittelet ja luot yhdessä työryhmien kanssa näyttäviä ja syventäviä toteutuksia Yle Uutisiin. Hallitsen verkonomaisen visuaalisen ilmaisun, tiedät mikä näyttää hyvältä somessa eikä TV-grafiikkakaan ole sinulle vierasta.

Adobe Illustrator, Photoshop, After Effects ja Premiere ovat sinulle tuttuja. VR-, AR- ja 3D-osaaminen katsotaan eduksi, kuten myös Vizrt:n tuntemus.

Olet luova ratkaisija ja tulet toimeen ihmisten kanssa. Sinulla on kyky hahmottaa kokonaisuuksia, oma tyyli sekä rohkeutta toteuttaa sitä ja halu kehittää osaamistasi. Työskentely eri ammattiryhmien välillä on sinulle luontevaa. Aikataulut ja deadlinet eivät ahdista sinua.

Käsissäsi on Yleen perustettava Mediadeskin tuotteiden visuaalinen ilme ja sen suuntaviivat, joten työlläsi pystyt todella vaikuttamaan siihen, miltä kärkijuttumme näyttävät tulevaisuudessa. Pääset kehittämään uudenlaisia journalistisia sisältöjä ketterässä tiimissä.

Koodaava toimittaja

Tuotat deskin “journalistista koodia”, eli osallistut sisältöjen tuotantoon osana journalismin ammattilaisten tiimiä. Tuotat yhdessä tiimin kanssa näyttäviä ja syventäviä toteutuksia Yle Uutisiin.

Etsimme ihmistä, jonka osaaminen yhdistää toimittajan aivot, datajournalistin ajattelun ja junior-ohjelmoijan kyvyt. Avainsanoja ovat mm. Javascript, React ja Python. BI-ohjelmistot ja rajapinnat ovat sinulle tuttuja.

Arvostat vaihtelevaa tiimityötä ja ymmärrät, mitä koodaamalla voi tehdä journalistisesti. Osaat myös kertoa tämän ulospäin. Pääset kehittämään taitojasi yhdessä Mediadeskin senior-koodaajan kanssa.

Tutkiva toimittaja

Tulet osaksi journalistista huipputiimiä, jossa työskentelee sinun lisäksesi mm. koodajia ja graafikoita. Suunnittelet ja tuotat yhdessä tiimin kanssa näyttävää ja syventävä journalismia Yle Uutisiin.

Emme perusta tutkivan journalismin erityisyksikköä, vaan autat hankalasta tiedonhankinnasta kiinnostuneita journalisteja pääsemään loistavaan lopputulokseen.

Osaat sparrata työryhmääsi tutkivien menetelmien käyttöön. Ymmärrät datajournalismin metodit ja niiden voiman, mutta ennen kaikkea sinulla on palo tehdä vahvaa, perinteistä ja kovaa uutistyötä.

Lisätietoa Mediadeskistä ja avoimista työpaikoista:

Mediadeskin esimies Teemu Kammonen, 040 519 3611, teemu.kammonen@yle.fi
(Yhteydenotot tiistaina 5.12. klo 12-16, torstaina 7.12. klo 12-16 sekä tiistaina 12.12. klo 9-10, tiistaina 19.12. klo 14-16).

Mediadeskin tuottaja Sarita Blomqvist, 040 163 1535, sarita.blomqvist@yle.fi
(Yhteydenotot tiistaina 5.12. klo 13-15 sekä tiistaina 12.12. klo 9-11 ja 14-16).

Ansökningstiden börjar: 04.12.2017 08:00 Ansökningstiden går ut: 31.12.2017 23:59