Praktik på Svenska Yle

Svenska Yle erbjuder praktikplatser på redaktionerna i Helsingfors, Åbo, Vasa, Ekenäs och Borgå.
Som praktikant på Svenska Yle får du jobba med webbjournalistik men också med radio och/eller tv. Som praktikant deltar du i planeringen av inslag, ringer intervjuobjekt och gäster för sändningar, klipper radio- och tv-inslag och skriver webbartiklar. Som praktikant kan du få jobba med samhällsjournalistik, kulturjournalistik eller med innehåll för barn i olika åldrar. Även Yle X3M erbjuder praktikplatser.

Vi önskar att du både talar och skriver en god svenska, är nyfiken till din natur och har ett genuint intresse för samhället. Du har lätt för att lära dig ny teknik och vet hur du skall uttrycka dig på sociala medier och på webben. Om du bloggar, skriver artiklar eller publicerar dig i annan form, länka gärna till de här alstren i din ansökan.

I din ansökan ska det framkomma på vilken ort och med vad du helst skulle jobba. Vi uppskattar också om du kan skriva ner var och vad du studerar, dina tidigare erfarenhet av mediebranschen samt vilket specialkunnande du har som kunde vara till nytta i jobbet.

Praktikantlönen är 1200 euro per månad och praktikens längd är 2-3 månader. Vi prioriterar sökande med möjlighet till praktiksedel/delfinansiering.

Har du frågor om praktiken? Cheferna för de olika redaktionerna ger svar.

Isa Mårtenson, Yle X3M (isa.martenson@yle.fi), Ulrica Lövdahl, Yle Österbotten (ulrica.lovdahl@yle.fi)
Ulrika Fagerström, Yle Åboland (ulrika.fagerstrom@yle.fi), Patrik Rosström, Yle Västnyland (patrik.rosstrom@yle.fi)
Mikael Crawford, Yle Östnyland (mikael.crawford@yle.fi), Merja Vallinoja, Yle Huvudstadsregionen (merja.vallinoja@yle.fi)
Mikaela Sonck, Yle Barn (mikaela.sonck@yle.fi), Maria Lundström, Yle Kultur (maria.lundstrom@yle.fi)


Ansökningstiden börjar: 19.11.2018 08:00 Ansökningstiden går ut: 31.12.2018 23:59